Weightlifting cursussen

Bij Get Under The Bar bieden we ook verschillende weightlifting cursussen aan. Zo kun je de 1-op-1 weightlifting cursus volgen, of ga samen met je sportpartner aan de slag met de 1-op-2 weightlifting cursus. Tijdens deze cursus focussen we op het correct aanleren van de technieken van de snatch en de clean &  jerk. 

Weightlifting
Courses

Bij Get Under The Bar bieden we ook verschillende weightlifting cursussen aan. Zo kun je de 1-op-1 weightlifting cursus volgen, of ga samen met je sportpartner aan de slag met de 1-op-2 weightlifting cursus. 


1-op-1 WEightlifting cursus

EENMALIG € 349


1-op-2 WEightlifting cursus

Eenmalig €199 p.p.

Get under the bar weightlifting cursussen

Tijdens de weightlifting cursus focussen we op het correct aanleren van de technieken voor de snatch en de clean & jerk. Door het behandelen van meerdere variaties van de snatch en de  clean &  jerk zorgen wij ervoor dat je na het voltooien van deze cursus over een goed fundament bezit in deze onderdelen. De cursus zal altijd aangepast worden op het niveau van de deelnemer(s). Bij Get Under The Bar bieden we 2 varianten aan van deze weightlifting cursus. Zo heb je keuze uit de 1-op-1 weightlifting cursus of de 1-op-2 weightlifting cursus waar je samen met een sportbuddy aan de gang gaat.

De weightlifting cursus is uitermate geschikt voor beginners. Wanneer je als beginner start met de weightlifting cursus zal de focus liggen op het aanleren van de techniek en het zo goed mogelijk aanleren van de basis. Na deze cursus zul je in staat zijn om zelfstandig aan de slag te gaan met de weightlifting technieken. Daarnaast is de cursus ook zeer geschikt voor mensen die al een basis in de Olympic lifts hebben. Voor deze personen wordt er gefocust op het verfijnen van de techniek. Eventuele verkeerde techniek wordt afgeleerd, daarnaast wordt er advies gegeven hoe de eigen trainingen het best aangepakt kunnen worden.

1-op-1 weightlifting cursus

Tijdens de 1-op-1 weightlifting cursus ga je samen aan de slag met onze weightlifting coach. De cursus zal bestaan uit 4 persoonlijke trainingen die elk 1 uur duren. Tijdens deze trainingen krijg je de fijne kneepjes van het gewichtheffen aangeleerd. Deze cursus is zowel geschikt voor de beginnende weightlifter als voor de meer ervaren of zelfs gevorderde weightlifter. De 1-op-1 weightlifting cursus bedraagt éénmalig € 349. 

Snatch

1-op-2 weightlifting cursus

Tijdens de 1-op-2 weightlifting cursus ga je samen met je sportbuddy aan de slag met het gewichtheffen. De cursus zal bestaan uit 4 persoonlijke trainingen die elk 1 uur duren. Tijdens deze trainingen krijg je de fijne kneepjes van het gewichtheffen aangeleerd. Deze cursus is zowel geschikt voor de beginnende weightlifter als voor de meer ervaren of zelfs gevorderde weightlifter. De 1-op-2 weightlifting cursus bedraagt éénmalig € 199 p.p.

Weightlifting cursus

Hoe ziet een weightlift cursus er precies uit?

Tijdens de weightlifting cursus gaan we aan de slag met de technieken van zowel de snatch als de clean & jerk. Zo gaan we onder andere bezig met de hang-snatch en de hang-snatch vanaf meerdere posities. De hang posities zijn “actieve” posities. Dit betekent dat de lifter de stang al vast heeft en deze zelf in de lucht moet houden. De hang posities die tijdens de cursus behandeld worden zijn de high-hang, mid-hang en low-hang posities. Dit betekent dat er vanaf het midden van de dij, vanaf de knie en vanaf onder de knie gelift wordt. De “hang” variaties zijn super om de techniek goed in te kunnen slijten. 

Daarnaast gaan we aan de slag met blokken. Hierbij wordt de stang op twee houten blokken neergezet, zodat we de beweging kunnen opknippen en zo het aanleerproces kunnen optimaliseren. Ook voor de blokken hebben we meerdere hoogtes. We liften vanaf de hoge, midden en lage bokken. Deze zijn vergelijkbaar met de hoogtes van de verschillende hang posities. Uiteindelijk gaan we ook vanaf de grond aan de slag om zo ook de volledige beweging te oefenen. Dit is vooral in het begin vaak nog lastig en zorgt ervoor dat er meer technische foutjes gemaakt worden. Gelukkig baart oefening kunst en zul je na de cursus hier al veel comfortabeler mee zijn.

Voor de jerk richten we ons vooral op de split jerk. Hierbij focussen we op alle facetten die belangrijk zijn voor de split jerk. Het aannemen van de juiste startpositie, een krachtige dip-drive, het juist plaatsen van de voeten tijdens de split, de recovery na de split en uiteindelijk het veilig neergooien van de stang nadat de lift voltooid is. Op de laatste cursusdag zullen we de puntjes op de i zetten voor de techniek. Daarnaast gaan we ook het niveau van de lifter(s) testen met een 1RM test. Deze test gaat op basis van de techniek en het niveau van de lifter. Hoe beter de techniek, hoe verder we kunnen gaan met deze 1RM test. De 1RM test geeft een indicatie van het niveau en is daarom ook een mooi meetmoment voor de toekomst. Kortom, wil jij alleen of samen met een trainingsmaatje starten met olympisch gewichtheffen en gelijk een goede start maken? Dan is deze cursus voor jullie! Neem contact op om samen de eerste cursusdag in te plannen!

Weightlifting cursus
Weightlifting cursus

Veelgestelde vragen

De weightlifting cursussen van Get Under The Bar zijn geschikt voor iedereen. Of je nu een beginnende weightlifter bent of een gevorderde. Twijfel je nog of de weightlifting cursus iets voor je is? Neem dan contact met ons op. 

De 1-op-1 weightlifting cursus kost éénmalig € 349. De 1-op-2 weightlifting cursus kost éénmalig € 199 per persoon. Hiervoor ontvang je 4 lessen die elk 1 uur duren.

De weightlifting cursussen worden gegeven door onze weightlifting coach Tobias van Leeuwen.

De cursussen wordt gegeven in Groningen in het pand van Crossfit Noord.  Adres: Osloweg 29, 9723 BG Groningen. 

De cursussen worden het gehele jaar op aanvraag aangeboden. De dagen zijn van maandag t/m zondag vrij in te plannen in overleg met weightlifting coach Tobias van Leeuwen. Dus ook voor drukke agenda’s is er altijd een mogelijkheid!