Starten met weightlifting

Wil jij graag starten met weightlifting? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Wij specialiseren ons in het stap voor stap aanleren van de juiste technieken voor de twee weightlifting onderdelen: De Snatch en de Clean and Jerk. 

Bekijk ons cursus aanbod

1 op 1 Weightlifting cursus

Tijdens de 1 op 1 beginner workshop krijg je in 4 persoonlijke trainingen van 1 uur de fijne kneepjes van het gewichtheffen aangeleerd. 

We gaan 2 lessen met de snatch en  2 lessen met de clean en jerk aan de slag. Tijdens deze lessen komen alle basistechnieken aan bod.

 

1 op 2 weightlifting cursus

Tijdens de 1 op 2 beginner cursus krijg je samen met je sportmaatje in 4 persoonlijke trainingen van 1 uur de technieken van het gewichtheffen aangeleerd. 

We gaan 2 lessen met de snatch en  2 lessen met de clean en jerk aan de slag. Tijdens deze lessen komen alle basistechnieken aan bod.

Groepscursus Snatch

Tijdens de Snatch cursus voor alle niveaus ga je in een groep van maximaal 8 personen 4 opeenvolgende zondagen 1,5 uur aan de slag met alle technieken voor de snatch. 

De snatch wordt stap voor stap aangeleerd. Veel gemaakte fouten worden besproken en aangepakt. 

GroepsCursus Clean en Jerk

Tijdens de Clean en Jerk cursus voor alle niveaus ga je in een groep van maximaal 8 personen 4 opeenvolgende zondagen 1,5 uur aan de slag met alle technieken voor de C+J.  

De C+J wordt stap voor stap aangeleerd. Veel gemaakte fouten worden besproken en aangepakt. 

Veel gestelde vragen

De groepscursussen zijn zeer laagdrempelig en uiterst geschikt voor beginner en intermediate level lifters.

Mocht je twijfelen of je hier wat aan hebt kan je altijd contact met ons opnemen!

Voor de clean and jerk cursus moet je de halter in een cleangrip (smalle grip) boven je hoofd(nek) kunnen houden. Voor de snatch cursus moet je dit in een snatchgrip (brede grip) kunnen doen.

Wanneer je een blessure hebt aan bijvoorbeeld rug/schouder/enkels/knieën of polsen raden wij aan om niet mee te doen.

De cursus wordt gegeven door head coach Tobias van Leeuwen. 

De cursus wordt gegeven in Groningen in het pand van Crossfit Noord. 
Adres: Osloweg 29, 9723 BG Groningen. 

Deze cursussen zijn naar persoonlijke voorkeur in te plannen in overleg met headcoach Tobias van Leeuwen. Beschikbaarheid: Maandag t/m vrijdag 0700 – 21:00 & zaterdag 09:00 – 14:00. 

Wij streven ernaar om de groepscursussen 4x per jaar aan te bieden. Deze vinden altijd plaats op een zondag. Voor actuele data en tijden zie hier